ISSN 2242-3443 (verkkojulkaisu)

Versus-tiedetapahtumat

Postkapitalistisia talouksia, globaaleja yhteyksiä: Talous haltuun Katherine Gibsonin kanssa

Kansainvälisesti tunnettu talousmaantieteen professori ja yhteisötalouksien tutkijaverkoston perustaja Katherine Gibson vierailee Helsingin yliopistolla 23. huhtikuuta 2016. Vierailua emännöivät Helsingin yliopiston kehitysmaatutkimuksen oppiaine, Alue- ja ympäristötutkimuksen seura (Versus) ja Poliittisen talouden tutkimuksen seura. Luennossaan "Taking Back the Economy: Building Community Economies" professori Gibson kertoo yhteisötalouksista eri puolilla maailmaa keskittyen tutkimuksellisiin ja aktivistisiin strategioihin postkapitalististen talouksien kuvittelemiseksi ja rakentamiseksi. Luennon jälkeen kuullaan kommenttipuheenvuorot suomalaisilta globaalien yhteyksien ja poliittisen talouden tutkijoilta.

23.4.2016 klo 12–14, Helsingin yliopisto, Porthania 673 (Yliopistonkatu 3)

Lisätietoja

 

Menneitä tapahtumia

”Onpa kadulla mittaa” -tanssillinen kaupunkitutkimusretki Kaupunkitutkimuksen päivillä Tampereella

Versus toimii jälleen Kaupunkitutkimuksen päivien yhteydessä Tampereella (11.–12.5.2015). Yhteistyössä tanssillisia kaupunkikulkueita (ns. Katulavatansseja) järjestävän yhteisön kanssa järjestämme tanssillisen kaupunkitutkimusretken. Konferenssiosallistujat ja muut läsnäolijat saavat tilaisuuden osallistua tanssivaan kulkueeseen läpi yliopisto- ja läheisen kaupunkitilan. Tapahtuma nostaa esiin tanssin, kehollisuuden ja kaupunkitutkimuksen yhteyksiä. Kulkue, joka etenee musiikin, ympäristön ja improvisaation ehdoilla läpi erilaisten tilojen on kaikille avoin ja avaa yliopistotapahtuman konkreettisesti osaksi kaupunkia – iloisessa, karnevalistisessa hengessä. Tutkijoita kehollinen lähestyminen voi auttaa näkemään tuttuja kaupunkitutkimukseen liittyviä teemoja uudesta näkökulmasta. Tapahtuman jälkeen on mahdollisuus osallistua myös retkeen kiinnittyvään kokemuksia reflektoivaan ja teoretisoivaan työpajaan.

Maantieteen päivät 2014 Pohjois-Suomen muuttuva maantiede -keskustelutilaisuus

Vuoden 2014 Maantieteen Päivillä Oulussa (30.–31.10.2014) Versus järjesti keskustelutapahtuman teemalla ”Pohjois-Suomen muuttuva maantiede”, jossa tuotiin yhteen tieteentekijöitä ja toimijoita akateemisen piirin ulkopuolelta. Keskustelussa pohdittiin maantieteen mahdollisuuksia kansainvälistyvässä maailmassa käyttäen esimerkkinä Oulua ja Pohjois-Suomea. Kansainvälisen ja paikallisen tason väliset jännitteet tuotiin keskusteluun Oulussa ajankohtaisten ja konkreettisten kysymysten kautta. Mukana oli sekä paikallisen ympäristön ja arjen, että globaalin tason kysymyksiin keskittyneitä toimijoita. Pyrkimyksemme oli osoittaa, että erilaisia tietämisen tapoja on monia, joista tieteellinen tieto ole suinkaan ainoa.