Viesti ja vaikuta: Populaarin tiedejulkaisemisen käytännön taitoja

Tiedätkö, miten voit tehostaa populaarin tiedejulkaisusi sanomaa infografiikalla? Oletko kiinnostunut tekemään tiedeviestintää podcastin muodossa? Entä kiinnostaako toimitustyö ja verkkotaitto?

Osallistu Alue- ja ympäristötutkimuksen seura AYS:n sekä Versus-verkkojulkaisun järjestämään webinaariin, jonka aiheena on populaarin tiedejulkaisemisen käytännön taidot. Webinaari on torstaina 18. helmikuuta kello 14:00 - 16:00. Tapahtuma on suunnattu aluetieteen, ympäristöalojen ja maantieteen opiskelijoille, tutkijoille ja asiantuntijoille. Tapahtumaan ovat tervetulleita aiheesta kiinnostuneet myös muilta tutkimusaloilta.

Kolme oman alansa asiantuntijaa esittelee kuulijoille tiedeviestinnän käytännön taitoja:

  • Infografiikan alkeet (Julius Uusikylä, Co-founder, Information Design Specialist KRUT Collective)
  • Miten teen tiedettä tunnetuksi podcastin avulla (JP Jakonen, tutkija ja kirjailija, Integral Foresight Finland)
  • Toimitustyö ja verkkotaitto (Anna Heikkinen, päätoimittaja, Versus-verkkojulkaisu)

Tapahtuma on kaikille avoin. Voit ilmoittautua Webropol-lomakkeella osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/C7597273CE83032B. Viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistaina 16.2. Ilmoittautuneille toimitetaan kutsu zoom-tapahtumaan.

Webinaari kuuluu ”Viesti ja vaikuta” -tiedeviestinnän tapahtumasarjaan, joka käynnistetiin viime vuonna osana Alue- ja ympäristötutkimuksen seuran 50. juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtumasarja toteutetaan Suomen tiedekustantajien liiton myöntämällä apurahalla. Lisätietoja antaa Alue- ja ympäristötutkimuksen seuran puheenjohtaja Marika Kettunen (marika.kettunen@oulu.fi).