Alue- ja ympäristötutkimuksen seura

Alue- ja ympäristötutkimuksen seura ry. (AYS) on yhteiskunta- ja kulttuuriteoreettisen tutkimuksen alueilla vaikuttava tieteellinen yhdistys. Seuran monitieteisesti suuntautuneessa toiminnassa korostuvat yhteiskunnallisesti kantaaottavan alue- ja ympäristötutkimuksen teemat. AYS on toiminut vuodesta 1970 lähtien, aluksi Suunnittelumaantieteen yhdistyksenä ja vuodesta 1993 saakka nykyisellä nimellään. Seura on Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) jäsen (edustus myös hallituksessa 2016–2018) ja sillä on edustaja maantieteen kansainvälinen unioni IGU:n (International Geographical Union) kansalliskomiteassa. AYS:n keskeisiä toimintamuotoja ovat avoin tieteellinen julkaiseminen, tieteen rajapinnoilla toimiminen ja tiedepoliittinen vaikuttaminen.

Ajankohtaista

Alue- ja ympäristötutkimuksen seuran johtokunnassa on sekä vanhoja että uusia toimijoita vuonna 2022.

Teemanumerossa "Resurssiperiferia elää metsistään?" käsitellään tilallista työnjakoa ja metsäpolitiikkaa urbanisoituvassa Suomessa.

Alue ja Ympäristö -lehden numero 1/2022 julkaistaan kesällä 2022. Vertaisarvioitavat artikkelikäsikirjoitukset ja katsaukset tulee lähettää lehdelle 21.1.2022 mennessä. 

Alue- ja ympäristötutkimuksen seuralla on toimintaa Oulussa 4.-5.11.2021 järjestettävillä Maantieteen päivillä.

Tervetuloa kevään Viesti ja vaikuta-webinaariin, jonka aiheena on populaarin tiedejulkaisemisen käytännön taidot. Webinaari on torstaina 18. helmikuuta kello 14:00 - 16:00.