Viesti ja vaikuta -webinaari: Suomenkielinen julkaiseminen

Hei kaikki tiedeviestinnästä ja populaarista tiedejulkaisemisesta kiinnostuneet! Alue- ja ympäristötutkimuksen seura AYS sekä Versus-verkkojulkaisu järjestävät tiedeviestintää ja vaikuttamista käsittelevän webinaarin torstaina 12. marraskuuta klo 14-16. Tapahtuma on suunnattu aluetieteen, ympäristöalojen ja maantieteen opiskelijoille, tutkijoille ja asiantuntijoille. Tapahtumaan ovat tervetulleita myös aiheesta kiinnostuneet muilta tutkimusaloilta.
 
Webinaarin kolme puhujaa lähestyvät aihetta eri kulmista:
  • Yhteistyö ja yhteiskunta tieteellisen julkaisemisen prosessissa (Kirsi Pauliina Kallio, ympäristökasvatuksen professori, Tampereen yliopisto)
  • Populaari tiedekirjoittaminen (Laura Kippola, Versus-verkkojulkaisu)
  • Tieteellisen kirjoittamisen ihanuus ja kurjuus (Minna Santaoja, Koneen säätiön kokenut tutkija, Turun yliopisto)
 
Ilmoittautuminen tapahtuu Webropol-lomakkeella osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/7884979814178541. Viimeinen ilmoittautumispäivä on maanantaina 9.11. Ilmoittautuneille toimitetaan kutsu zoom-tapahtumaan.
Webinaari on osa ”Viesti ja vaikuta” -tiedeviestinnän tapahtumasarjaa, joka jatkuu helmikuussa 2021 toisella webinaarilla. Aiheina tuolloin ovat infografiikoiden ja podcastien teko sekä toimitustyö ja verkkotaitto. Tiedotamme tapahtumasta lisää ensi vuoden puolella.
 
Tapahtumat ovat osa Alue- ja ympäristötutkimuksen seuran 50. juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtumasarja toteutetaan Suomen tiedekustantajien liiton myöntämällä apurahalla. Lisätietoja antaa Alue- ja ympäristötutkimuksen seuran puheenjohtaja Outi Kulusjärvi (outi.kulusjarvi@oulu.fi).